Početak>Savjeti stručnjaka>Opredijelite se za zdravlje

Opredijelite se za zdravlje

Znajte da samo vi možete da poboljšate sopstvenu sudbinu i samo vi možete da učinite sebe srećnim.

Jakom voljom i upornošću mogućno je postići eliminisanje fizičkih tegoba koje nisu nastale kao posljedica lošeg funkcionisanja naših organa. Međe najčešće tegobe čiji uzrok ne leži u nekom fiziološkom poremećaju, spadaju: migrena, bubrežne smetnje, čirevi na crijevima i želucu, povišeni krvni pritisak, grčevi, itd.

Gotovo su svi ljekari imali prilike da se suoče sa pacijentima koji su "izabrali" neko fizičko oboljenje nerazjašnjenog fiziološkog porijekla. Nije rijedak slučaj da pojedinci teško obole na neki tajanstven način kada se nađu u ovoj ili onoj delikatnoj situaciji ili, pak, da savladaju bolest kada iz objektivnih razloga "ne mogu" više da budu bolesni. Zatim će se, u datom trenutku, ponovo pojaviti stari, sublimisani simptomi, na primjer, temperatura, tako da dotična osoba mora ponovo da legne u postelju.

Znajte da samo vi možete da poboljšate sopstvenu sudbinu i samo vi možete da učinite sebe srećnim. Samo ste vi pozvani da kontrolišete svoje misli i da odaberete po svom slobodnom nahođenju svoja osjećanja i način ponašanja.

Referenca: "Otklonite svoje mane" - Savjeti psihologa