Početak>Savjeti stručnjaka>Naučite da se savlađujete

Naučite da se savlađujete

Da biste svoj mozak preorijentisali na pozitivno reagovanje potrebno će vam biti dosta vremena i razumije se da time nećete uspjeti da savladate sve prepreke ove ili one vrste, ali ćete se u svakom slučaju osposobiti da na nov način razmišljate o svemu.

Da biste svoj mozak preorijentisali na pozitivno reagovanje potrebno će vam biti dosta vremena, ali ćete pri tom možda naučiti da na drugi način "razgovarate" sami sa sobom, da izmjenite svoje ponašanje, da na primjer, zviždućete, pjevate i eventualno pišete u mislima neko pismo kako biste hronometarski precizno utvrdili koliko dugo možete da se savlađujete prije nego što dozvolite svom bijesu da izbije. Razumije se da time nećete uspjeti da savladate sve prepreke ove ili one vrste, ali ćete se u svakom slučaju osposobiti da na nov način razmišljate o svemu.

Ne budite nestrpljivi, taj proces je spor i postupan, ali vodi uspjehu. Jer, vi ste odlučili da raskrstite sa nelagodnim osjećanjima opredjelivši se za nove, pozitivne navike i misli. Ubuduće više nećete biti žrtva straha, negativnih emocija.

Nastojte da vam mozak radi promišljeno, trezveno i vidjećete da ćete se navići da sačuvate hladnokrvnost kad stvari pođu naopačke.

Referenca: "Otklonite svoje mane" - Savjeti psihologa