Početak>Vi o samorazvoju>Z-Point proces-Programiranje podsvijesti

Z-Point proces-Programiranje podsvijesti

Autor: MAE
Kategorija: Vi o samorazvoju
Objavljeno: 22-04-2006 u 19:33
Broj citanja: 4997
Broj aplauza: 756 (aplaudirajte ako vam se svidja ovaj tekst)

Ponekad se pojavi na polju samopomoci poneko ko osvijetli put prema duhovnom zdravlju nekim potpuno razlicitim pristupom. Kada ljudi saznaju o cemu je rijec, znaju biti skepticni prema tome-u smislu-to ne moze funkcionisati. Da li moze ili ne procijenite sami.

Rijec je o Grant Connolly-jevoj tehnici koju on naziva Clear Point proces ili Z-point proces. To sto je interesantno kod ovog procesa je to sto se koristi nasa podsvijest kao alat kojim se manipulise kako bi se pokrenulo oslobadjanje nagomilanog negativnog materijala, trauma, losih navika i slicnog.
Proces zapocinje takozvanim instalacionim programom. Drugim rijecima rijec je o programiranju podsvijesti, govoreci joj sta da ucini kada mi kazemo nasu kljucnu rijec.

Prije toga izaberemo sta ce biti nasa kljucna rijec. Kljucna rijec u ovom slucaju moze biti bilo koja rijec, jedino sto je bitno jeste da ta rijec ne budi u nama neke specijalne emocije tako da ne bi na taj nacin ometala proces. To moze biti npr rijec SHAZAM ili POW kako Grant kaze ili neka sasvim druga rijec koja nam pase.
Procitamo instalacioni program naglas jednom i podsvijest je spremna da radi za nas.
Instalacioni program govori otprilike podsvijesti da ce ona svaki put kada smo koncentrisani na problem i izgovorimo nasu kljucnu rijec-ocistiti sadrzaj tog problema i da ce svaki put kada ponovimo kljucnu rijec ona ulaziti sve dublje u problem i cistiti sve dublje nivoe problema.
Grant kaze da je instalacioni program dovoljno procitati samo jednom .Nakon toga se mozemo koncentrisati na problem-koji je recimo da se osjecamo depresivno.

Kazemo sebi:

-Ja cistim sve nacine na koje se ja osjecam depresivno-zatim ponavljamo nasu kljucnu rijec (npr shazam, shazam) do 30 sekundi-nakon toga
-Ja cistim sve sablone(sabloni su ovdje npr sve sto ima veze sa npr depresijom u ovom slucaju-dakle ponasanja, navike itd) koji su povezani sa svim tim nacinima.-ponovo ponavljamo kljucnu rijec do 30 sekundi
-Ja cistim sva osjecanja koja su povezana sa svim tim sablonima-ponavljamo kljucnu rijec 30 sekundi ponovo.

Ovo je cijeli proces. Nakon ovoga provjerimo kako se osjecamo po pitanju problema sa kojim smo radili. Ako osjecamo da ima jos toga da se cisti ponovimo proces.
Osim ovog nacina sa podsvijescu se mozemo koristiti tako da npr kazemo: Ja cistim sve nacine kada se naljutim zbog(ovdje mozemo reci umjesto zbog rijec poput kada, na itd)- i zatim nastavimo da izgovaramo nasu kljucnu rijec. Nasa podsvijest ce tada poceti da pretrazuje po sebi kao po registru sve situacije kada se naljutimo i poceti ce da ih cisti.
Ovo je jako primjenljivo na prakticki sve probleme koje imamo a imaju veze sa nasim psihickim stanjem.

Nakon ovoga izgovorimo i druge dvije postavke:
-Ja cistim sve sablone koji su povezani sa svim tim nacinima-kljucna rijec do 30 sekundi
-Ja cistim sve osjecaje povezane sa svim tim sablonima-kljucna rijec do 30 sekundi

Ako ste zainteresovani za ovu tehniku mozete je naci na:
http://www.zpointprocess.com/

Tamo ima jos jedna tehnika koja moze ubrzati proces, a zove se erasing the tape. Tamo cete naci instalacioni program i sve ostalo da uspjesno uradite proces. Ova tehnika podsjeca svojim dijelovima na hipnozu, mada se ovdje sve radi pri svjesnom stanju.Pokusajte i vidite ako vam odgovara Z-point, mislim da je jako vrijedan paznje.Komentari

Upis komentara

Potpišite se kao:Upišite riječ test ovdje
Ovaj kontrolni tekst je uveden da bi spriječili spam programe da automatski upisuju nepotrebne reklame.